Almen fag

De almene fag

Når du går på Glad Fagskole har du muligheden for at blive undervist i et af de almene fag (dansk, engelsk eller matematik) uanset hvilken faglinje du vælger.

Undervisningen i de almene fag foregår med udgangspunkt i dine evner og dit niveau, samt dine personlige interesser og din faglinje. Det vil sige, at din undervisning er baseret på det du kan og det du gerne vil.

 

Eksempler:

Hvis du for eksempel går på medielinjen og har dansk ved siden af, så vil din undervisning omhandle de arbejdsopgaver, du har på medielinjen, men have fokus på korrekte formuleringer, stavning og grammatik. Dette kan for eksempel være, at du skal lave et interview med en gæst, og så vil danskundervisningen gå ud på at du får formuleret dine spørgsmål så letforståeligt som muligt.

Eller hvis du for eksempel går på animationslinjen og har engelsk, så kan din undervisning være, at lære at læse - og forstå - manualen til det animationsprogram, som du arbejder med på animationslinjen.

Samtidig vil din undervisning være ’alment dannende’, hvilket vil sige, at du får nogle evner, som også er anvendelige i andre sammenhænge. Det vil sige at du ikke bare øver dig i at læse og skrive; eller regne, hvis det er matematik du har. Målet er nemlig, at du får nogle ekstra evner, så du kan blive bedre til at lave det, som du gerne vil lave, og som du går på Glad Fagskole for at lære.

Meningen med undervisningen er, at du skal udvikle dig til at blive bedre, til det du helst vil lave. Derfor vil du lære om dit almene fag og dit linjefag; men også om mennesker, vores samfund og omgivelser og ikke mindst om dig selv og menneskene omkring dig, både her på skolen og ude i din dagligdag. Derfor vil din undervisning på fagskolen også blive til gavn i hverdagen; derhjemme og ude i resten af verden.